ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Η Παγκόσμια Ημέρα Θρόμβωσης εστιάζει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη Φλεβική Θρομβοεμβολική Νόσο (Φ.Θ.Ν.) και τη νοσηλεία ως κορυφαίο παράγοντα κινδύνου για το σχηματισμό θρόμβων αίματος στα πόδια και τους πνεύμονες. Παρά το γεγονός ότι η Φ.Θ.Ν. είναι ευρέως συνδεδεμένη με τη νοσηλεία, συχνά παραμένει άγνωστη και/ή δεν διαγιγνώσκεται. Μέσα από την εκπαίδευση και την προβολή, η καμπάνια επισημαίνει τα ακόλουθα:

Παράγοντες θρομβοεμβολικού κινδύνου
Παράγοντες θρομβοεμβολικού κινδύνου
Προειδοποιητικά σημάδια και συμπτώματα που θα μπορούσαν να παραπέμψουν σε Εν Τω βάθει Φλεβική Θρόμβωση (θρόμβοι αίματος στα πόδια) ή Πνευμονική Εμβολή (θρόμβοι αίματος στους πνεύμονες)

Η Φ.Θ.Ν. συνιστά την πρωταρχική αιτία ενδονοσοκομειακού θανάτου που μπορεί να προληφθεί. Ξεπερνά σε συχνότητα την πνευμονία και τις λοιμώξεις. Αν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε πρόκειται να εισαχθεί στο νοσοκομείο, ενημερωθείτε έγκαιρα για τη Φ.Θ.Ν. από το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου. Ζητήστε τους να υποβληθείτε σε εκτίμηση θρομβοεμβολικού κινδύνου για να διαπιστώσετε αν έχετε τυχόν παράγοντες κινδύνου και αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης θρόμβωσης ενώ βρίσκεστε στο νοσοκομείο – ή τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες μετά τη νοσηλεία σας.

Οι ακόλουθες πηγές μπορούν να διευκολύνουν τις συζητήσεις με τους νοσοκομειακούς γιατρούς. Σας προτρέπουμε να διαβάσετε, διαδώσετε και να τις πάρετε μαζί σας, σε περίπτωση που εισαχθείτε στο νοσοκομείο.

Βασική ορολογία
Γνωρίστε τα δικαιώματα σας αναφορικά με τη Φ.Θ.Ν.
Δέσμευση Εκτίμησης Θρομβοεμβολικού Κινδύνου

ΥΛΙΚΟ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ

ΛΟΓΟΤΥΠΑ

BANNER

SOCIAL MEDIA

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΠΟΤ 2023

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΠΟΤ 2022

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΠΟΤ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart