ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΡΟΜΒΩΣΗΣ
ΥΛΙΚΟ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ
Η Παγκόσμια Ημέρα Θρόμβωσης εστιάζει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη Φλεβική Θρομβοεμβολική Νόσο (Φ.Θ.Ν.) και τη νοσηλεία ως κορυφαίο παράγοντα κινδύνου για το σχηματισμό θρόμβων αίματος στα πόδια και τους πνεύμονες. Παρά το γεγονός ότι η Φ.Θ.Ν. είναι ευρέως συνδεδεμένη με τη νοσηλεία, συχνά παραμένει άγνωστη και/ή δεν διαγιγνώσκεται. Μέσα από την εκπαίδευση και την προβολή, η καμπάνια επισημαίνει τα ακόλουθα:
Η Φ.Θ.Ν. συνιστά την πρωταρχική αιτία ενδονοσοκομειακού θανάτου που μπορεί να προληφθεί. Ξεπερνά σε συχνότητα την πνευμονία και τις λοιμώξεις. Αν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε πρόκειται να εισαχθεί στο νοσοκομείο, ενημερωθείτε έγκαιρα για τη Φ.Θ.Ν. από το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου. Ζητήστε τους να υποβληθείτε σε εκτίμηση θρομβοεμβολικού κινδύνου για να διαπιστώσετε αν έχετε τυχόν παράγοντες κινδύνου και αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης θρόμβωσης ενώ βρίσκεστε στο νοσοκομείο - ή τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες μετά τη νοσηλεία σας.
Οι ακόλουθες πηγές μπορούν να διευκολύνουν τις συζητήσεις με τους νοσοκομειακούς γιατρούς. Σας προτρέπουμε να διαβάσετε, διαδώσετε και να τις πάρετε μαζί σας, σε περίπτωση που εισαχθείτε στο νοσοκομείο.
ΥΛΙΚΟ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ
BANNER
Κατεβάστε το banner
Κατεβάστε το banner
SOCIAL MEDIA
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΠΟΤ 2021
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΠΟΤ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ